Обект: Румен Войвода

Жилищна сграда с гаражи, гр. София, ул. “Румен Войвода” 10/10А
местност “Подуене – Редута”  

Местоположение: Сградата се намира в СО- Район Слатина, кв. Редута. Района дава изключителни възможности за спорт и релакс благодарение на непосредствената близост на базите на зала Фестивална и стадион “Академик”. На не повече от 300 м. се намира 109 ОУ “Христо Смирненски”. На територията на парк “Гео Милев” е столичния храм “Св. Троица”. Макар закътана в тихата част на кварталчето, сградата има близък достъп до градски транспорт. По улица “Атанас Узунов на 200 м. – автобус 72, а на 400 м. по улица Слатинска – автобуси 9, 11, 75. Местоположението дава бърз и удобен достъп до Mall Сердика, отстоящ на 1 км. и Sky Sity Center на 1,2 км. от Вашия дом.

Околна среда: Околното пространство с наличието на парковата среда, създава всички предпоставки за спокойна жилищна атмосфера. Срещу сградата в зелената площ има изградена детска площадка, където децата могат да се забавляват необезпокоявани от градския шум и в безопасност от рисковете на градската среда. На 200 метра от сградата се намира и по-обширна природна среда, тази на парк “Гео Милев” – облагороден, осветен и добре поддържан от общинските власти. Жилищната сграда разполага със самостоятелен вътрешен двор, ограден по вътрешните парцелни граници, като достъп до него имат само живущите в сградата.

Печат


Архитектура: Сградата е функционална с разчупена архитектура с изложения в четири посоки. Състои се от: сутерен, партер, 3 (три) жилищни етажа и 2 (две) подпокривни нива. Разгъната застроена площ на сградата е 1373 кв.м. Предвиден е високотехнологичен хидравличен или електрически асансьор с полуавтоматични врати, отговарящ на европейските стандарти. За да се гарантира спокойствието и удобството на живущите в сградата е превидено специално помещение за жива охрана на партерно ниво. Сградата граничи с парк “Христо Смирненски”. Жилищата с изложение североизток и тези от последните етажи имат панорамна гледка към зелената площ на парка.
На кота –0.10 се намира входа на сградата, с малко помещение за портиер, ателие 1 на две нива със складова площ в сутерена, подходящо за офис или творческа дейност и 6 броя гаражи.
Втори етаж е с 4 (четири) двустайни апартамента решени с дневна, кухненски бокс, спалня, баня и тераса. Към апартаменти 2 и 3 има покривна тераса над гаражи към улица Румен Войвода и парковата площ.
Трети етаж е с 4 (четири) двустайни апартамента с различни квадратури.
Четвърти етаж повтаря трети, като има частично скосяване на помещенията от югоизток.
На първо подпокривно ниво има предвидени два апртамента. Единия от тях е тристаен с изложение юг/югоизток/югозапад а, другия мезонет с второ подпокривно ниво с изложения в четирите посоки и панoрамна тераса към озелененото пространство на парка.
Цялата сграда е топлоизолирана по външни стени. Покривната конструкция е стоманобетонова плоча с топлоизолация 8 см., плътна дъсчена обшивка върху дървени ребра, хидроизолация от усилен воалит и покритие от битумни шиндли. Фасадните плоскости са обработени с декоративни минерални мазилки. Подовите настилки в общите части са гранитогрес, стени и тавани – латекс.
Проекта е дело на авторски колектив на Архитектурно студио ЕТ "Румина РТ" с водещ проектант арх. Румяна Запрянова.

Разрешение за строеж: РС 75 от 13.06.2011 год.
Строителна линия: 04.07.2011 год.
Разрешение за ползване: No ДК-07-С-147/23.07. 2013 год.