Обект: Охрид

Жилищна сграда в гр. София, ул. “Охрид” No 55, УПИ V-5 кв.40a
местност “ГГЦ Зона В-17”

ap 1ap222


Местоположение и околна среда
Сградата е разположена в жилищен район, недалеч от централната градска зона. Парковата среда срещу нея, създава всички предпоставки за спокойна жилищна атмосфера. Срещу сградата в зелената площ има изградени детски площадки, където децата могат да се забавляват необезпокоявани от градския шум и в безопасност от рисковете на градската среда. На 100 метра от сградата се намира 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, а за малчуганите на 400 м. са 45 ЦДГ „Алиса“ и ЦДГ „Слава“, на 650 м. е 7-мо ДКЦ, на 300 м. е столичния храм “Св. Андрей Първозванний”. Жилищната сграда разполага със самостоятелен вътрешен двор, ограден по вътрешните парцелни граници, като достъп до него имат само живущите в сградата. Макар закътана в тихата част на кварталчето, сградата има близък достъп до градски транспорт. По улица “Охрид“ и ул. „Опълченска“ на 100 м. от сградата има спирки на градски транспорт – тролейбуси No1, No5, автобуси No 60 и No 86, на 650 м. е най-близката метростанция „Мария Луиза“. По булевард „Сливница“ – автобуси: No 11, No 309, No 310 и тролейбуси No 6 и No 7. Местоположението дава бърз и удобен достъп до Супермаркети и Строителни хипермаркети намиращи се по ул. „Скопие“, отстоящи на 250 м. от Вашия дом.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Печат

Архитектура
Сградата е функционална със съвременна архитектура с изложения: север, юг и запад; изток-калкан. Състои се от: партер, 3 (три) жилищни етажа и 2 (две) подпокривни нива. Разгъната застроена площ на сградата е 892,16 кв.м. Предвиден е високотехнологичен електрически асансьор, отговарящ на европейските стандарти. Сградата е само с 9 броя апартаменти, което създава условия за формиране на добре организирана етажна съсобственост и приятелски съседски взаимоотношения. Пред нея няма застрояване, гледката е приятна - квартална озеленена градинка с две детски площадки. 

Апартаменти
На кота – 0.00 /ниво партер/ се намира входа на сградата, стълбищна клетка и 7 броя гаражи. 
Първи етаж е с 2 (два) двустайни апартамента решени с дневна, кухненски бокс, спалня, баня и тераса и 1 (един) маломерен двустаен апартамент с дневна, кухня, баня и тераса. 
Втори етаж е с 2 (два) тристайни апартамента, решени с дневна с кухненски бокс, спалня, кабинет, баня, складово помещение и по 2 тераси.
Трети етаж е с 2 (два) тристайни апартамента, решени с дневна с кухненски бокс, спалня, кабинет, баня, складово помещение и по 2 тераси.
Четвърти етаж /първо подпокривно ниво/ е с 1 (един) двустаен апартамент решен с дневна с кухненски бокс, спалня, баня, складово помещение и 2 тераси, като има частично скосяване с площ 4,6 кв.м. с височина под Н=1,5м., и 1(един) апартамент на две нива, разположен на този и Пети етаж /второ подпокривно ниво/, решен с вътрешна стълба.

Срок на завършване на строителството: Юли 2017 г.