Обект: Лозенец

ОБЕКТ: Лозенец / Розова Долина
Жилищната сграда е с гаражи, ателиета, магазини и Зала за спорт ЕЛИАС

Местоположение: Сградата се намира в централна градска зона на София в непосредствена близост до Хотел Хемус, Sity Center Sofia и Национален Дворец на културата, Музея “Земята и хората”. Мястото осигурява бърз достъп до културния и административен център на столицата, но в тихата жилищна част на кв. “Лозенец”.

Околна среда: Сградата е с локация ъгъла на ул. Лозенец 15 и ул. Розова долина. И двете улици са тихи, квартала е много спокоен и приятен за живеене. Сградата е с фасада към обширния и озеленен двор на Детска градина “Лозичка”, което я прави изключително привлекателна за живеене.

 

 

Печат

 

Архитектура: Сградата е кокетна с изложения: юг ; изток ; запад; север-калканна стена. Разгъната застроена площ: 1270 кв.м. Сградата разполага с 10 апартамента, гаражи на партерно ниво, магазин, фризьорски салон и Спортна зала. Цялата сграда е топлоизолирана по външни стени. Покривната конструкция е стоманобетонова плоча с топлоизолация 8 см., плътна дъсчена обшивка върху дървени ребра, хидроизолация от усилен воалит и покритие от битумни шиндли. Ъгловия архитектурния детайл по височина, както и партерното ниво са облицовани с естествен камък. Останалата част от фасадните плоскости са обработени с декоративни минерални мазилки. Подовите настилки в общите части са гранитогрес, стени и тавани – латекс. Обекта е топлоснабден с ТЕЦ и оборудван с хидравличен асансьор.
Проекта е дело на авторски колектив на Архитектурно студио "АС- Илиев" ЕООД с водещ проектант арх. Илиан Илиев.

Разрешение за строеж: РС 119 от 04.06.2002 год.
Строителна линия: 26.06.2002 год.
Въвеждане в експлоатация: РП 44 от 06.11.2003 год.