Обект: Иван Щерев

Жилищната сграда е с гаражи, Амбулатория за Дентална медицина на партерно ниво, паркоместа в двора, апартаменти и ателиета.

Местоположение: Сградата се намира на територията на СО-Район Слатина, в кв. “Слатина”. Квартала е изключително озеленен, разполага с голям брой училища и детски градини вблизост. По тези причини се е оформил като район, в който живеят предимно млади семейства. На разположение на живеещите в района са спортните съоръжения на зала Фестивална. Локацията предоставя бърз и лесен достъп до търговски центрoве Sky Sity Mall и Mall Serdica и административния център на столицата.

Околна среда: Сградата е с локация ул. “Иван Щерев” 19, срещу двора на 109 ОУ “Христо Смирненски”. Фасада югоизток към вътрешния двор и северозапад към улицата. Обекта е недалеч от парк “Гео Милев” и в непосредствена близост до зелената площ на парк “Христо Смирненски Апартаментите на четвърти, пети и шести етаж имат чудесна панорамна гледка към Витоша.

 

Печат

 

Архитектура: Сградата е с изложения: югoизток ; северозапад; с две калканни стени: североизток – съшествуваща сграда и югозапад – незастроен калкан. Разгъната застроена площ: 1950 кв.м. Архитектурното решение е подземни гаражи в сутерена, Амбулатория за Дентална медицина и гаражи на партерно ниво и 14 апартамента в жилищните етажи. В подпокривните нива са предвидени две ателиета /тип мезонети/ и едно таванско ателие. Вертикалната комуникация е с двураменна стълба и асансьор. Няма съществуващо застрояване срещу сградата. Цялата е топлоизолирана по външни стени. Покривната конструкция е стоманобетонова плоча с топлоизолация 8 см., хидроизолация от усилен воалит и покритие от битумни шиндли. Партера и първо надпартерно ниво са облицовани с естествен камък. Останалата част от фасадните плоскости са обработени с декоративни минерални мазилки. Подпрозоречните корнизи са от врачански варовик. Подовите настилки в общите части са гранитогрес, стени и тавани – латекс. Обекта е с ТЕЦ.
Проекта е дело на авторски колектив на Архитектурно студио ЕТ "Румина РТ" с водещ проектант арх. Румяна Запрянова.

Разрешение за строеж: РС 696 от 22.12.2008 год.
Строителна линия: 20.02.2009 год.
Въвеждане в експлоатация: ДК –07-ЮЗР-114 от 11.11.2010 год.

Качество и начин на изпълнение

Гаранция за качеството на изпълнението на всяка следваща сграда е 16 –годишния практически опит на нашия екип при съчетаване на традиционни и съвременни технологии в строителството.
Конструкция и покрив
Монолитна стоманобетонова -безгредова конструкция, изпълнена по традиционен монолитен начин, осигурена на девета степен на земетръс. Това осигурява възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите. Стените са изпълнени от тухлена зидария с дебелина 25 см. и 12 см. с керамични изделия на Wienerberger. Скатен покрив с покритие от усилен воалит и битумни керемиди. В архитектурния детайл на покрива е изградена паро и топлоизолация. Сутерена е хидроизолиран с кристализираща хидроизолация.
Фасади
Комбинация от облицовка с камък и минерална мазилка. Използвана е сертифицирана фасадна топлоизолационна система на Weber с 10 –годишна гаранция. Топлоизолационните пана са EPS с дебелина 5 см. Ъглите на сградата са защитени с ръбохранители.
Дограма
Немски петкамерен PVC - TROKAL профил с коефициент на топлопреминаване Uf=1,3 W/m2K. Стъклопакет 24 мм. с коефициент на топлопреминаване К=1,4 W/m2K, с ниско емисионно К-стъкло. Външен подпрозоречен перваз – от естествен камък. Гаражните врати са на фирма “HÖRMAN”
Блиндирани входни врати -SOLID
Крилото и касата на блиндираните врати са изработени от профилирана, електропоцинкована стомана. Покрити са с интериорни плоскости. Oбкантващите профили са от пластифицирана стомана, с което блиндираната врата става ударо и взломо устойчива. Предлага се с прекодираща брава с възможност за промяна на кодировката с тристранно заключване.
Подове
Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за нискотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.
Бани и тоалетни
Стени и тавани с варово-циментова мазилка; изградени водопроводни и канализационни разводки по проект и под на циментова замазка с изградени канализационни отклонения.
Тераси
Терасите са с вътрешно отводняване, с хидро и топлоизолация и настилки от гранитогрес.
Отопление и вентилация
В района има централен ТЕЦ .Монтирани са алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове свързани към обща колекторна кутия в апартамента.. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.
За всички бани и тоалетни е изградена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията е изпълнена от PVC тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията са изпълнени от готови коминни тела. Има изградена принудителна вентилация в сутерена.
Измервателни уреди
За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди : за електроенергия- монтирани извън сградата, водомери за студената вода и топломери.
Водопровод и канализация
Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация. Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на ул. “Иван Щерев”.
Електро инсталации
Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити.
Изградена е мълниезащита с изпреварващо дейсвие.
Кабелна телевизия и интернет
Вътрешно окабеляване по проект с кабелни трасета за включване към доставчик на услугите: TV и интернет.
Домофонна система
За всеки апартамент е изградена домофонна система.
Общи части
Настилките във входното предверие, коридорите и стълбищната клетка са изпълнени от естествен камък и гранитогрес. Стъпалата са от естествен камък по детайл. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.
Асансьор
Високотехнологичен електрически асансьор с долно машинно управление, отговарящ на всички европейски стандарти.