Обект: Иван Миланов

Жилищната сграда е с гаражи и офис площи на партерно ниво, паркоместа в двора, апартаменти и ателиета.

Местоположение: Сградата се намира на територията на СО-Район Слатина, в кв. “Редута”. Мястото е комуникативно, в непосредствена близост до автобусната спирката на зала Фестивална, на 200 метра от храм “Света Троица”. Обекта граничи с парк “Гео Милев”. Локацията предоставя бърз и лесен достъп до търговски центрoве Sky Sity Mall и Mall Serdica.

Околна среда: Сградата е с локация ул. “Иван Миланов” 21, ъгъла с ул. Иван Щерев”. Две от фасадите са обърнати на юг и запад към парковата площ, а северната фасада към вътрешен двор. Апартаментите на четвърти, пети и шести етаж имат чудесна панорамна гледка към Витоша, тъй като обекта е ситуиран в най-високата част на квартала.

 

Печат


Архитектура: Сградата е с изложения: юг ; запад ; север; изток - калканна стена на съшествуваща жилищна сграда. Разгъната застроена площ: 1265 кв.м. Архитектурното решение е офиси и гаражи на партерно ниво и 11 апартамента в жилищните етажи. Вертикалната комуникация е с двураменна стълба и асансьор. Няма съществуващо застрояване срещу сградата и нормативно не е позволено бъдещо застрояване, което да затвори непосредствения изглед към територията на парка за апартаментите в сградата. Цялата е топлоизолирана по външни стени. Покривната конструкция е стоманобетонова плоча с топлоизолация 8 см., хидроизолация от усилен воалит и покритие от битумни шиндли. Партера е облицован с естествен камък. Останалата част от фасадните плоскости са обработени с декоративни минерални мазилки. Подпрозоречните корнизи са от врачански варовик. Подовите настилки в общите части са гранитогрес, стени и тавани – латекс. Обекта е с локално отопление – ел.котлета.
Проекта е дело на авторски колектив на Архитектурно студио ЕТ "Румина РТ" с водещ проектант арх. Румяна Запрянова.

Разрешение за строеж: РС 564 от 26.07.2005 год.
Строителна линия: 23.08.2005 год.
Въвеждане в експлоатация: УВЕ -79 от 17.04.2007 год.