Обект: Едисон

 Жилищната сграда е с подземни гаражи, апартаменти, ателиета и търговски и офис площи на партерно ниво.

 Местоположение: Сградата се намира на територията на СО-Район Слатина, в кв. “Гео Милев” в Столицата. Мястото е уникално с това, че по две от своите регулационни линии граничи с парковите алеи на изключително добре поддържания парк “Гео Милев”. В непосредствена близост е храм “Света Троица” а на 150 метра - Зала Фестивална.

Локацията предоставя бърз и лесен достъп до търговски център Sky Sity Mall.

Околна среда: Сградата е с локация ул. Едисон 47-47Б. Мястото е изключително закътано и тихо, оградено от зеленината на парк “Гео Милев”. Сградата е с фасади обърнати на изток и север към парковата площ, а с южната си фасада към двора на храма. От източната страна на сградата в парка, Фирма КЛК Инженеринг ЕООД е изградила детски кът за игра. Инвестицията и изпълнението за оформяне на парковите алеи около сградата, улично и парково осветление и детската площадка са дарение от строителното дружество КЛК Инженеринг на СО - Район Слатина.

Печат

 

Архитектура: Сградата е с изложения: юг; изток ; север; запад-калканна стена. Разгъната застроена площ: 5 900 кв.м. Сградата е решена с общ сутерен и две отделни жилищни секции “А” и “Б”. Вертикалната комуникация е с двураменна стълба и асансьори във всяка секция. Секция “А” разполага с 8 апартамента разположени на петте жилищни етажа, Център за езиково обучение “Британика” на партера, а секция “Б” разполага с 31 апартамента на седемте жилищни етажа и модерна частна детска градина “Замъкът на Грифин”. Всички площи в сградата имат непосредствен изглед към парка. Цялата сграда е топлоизолирана по външни стени. Покривната конструкция е стоманобетонова плоча с топлоизолация 8 см., хидроизолация от усилен воалит и покритие от битумни шиндли. Партера и първо надпартерно нива са облицовани с мушелкалк. Останалата част от фасадните плоскости са обработени с декоративни минерални мазилки. Подовите настилки в общите части са гранитогрес, стени и тавани – латекс. Обекта е топлоснабден с ТЕЦ.
Проекта е дело на авторски колектив на Архитектурно студио ЕТ "Румина РТ" с водещ проектант арх. Румяна Запрянова.

Разрешение за строеж: РС 276 от 19.04.2004 год.
Строителна линия: 21.04.2004 год.
Въвеждане в експлоатация: ДК 07-219 от 21.06.2006 год.